Taste Tomorrow

Att göra matens framtid till verklighet idag

(Hälso)medveten konsumtion, växtbaserad, hantverk,... konsumentbeteende utvecklas ständigt.

Det är därför vi för över 10 år sedan utvecklade vårt eget konsumentforskningsinitiativ som heter Taste Tomorrow. Vi spårar lokala och globala konsumentbeteenden, attityder och val, med hjälp av en kombination av intervjuer och semantisk AI-teknik. Detta gör att vi kan hålla koll på trendernas utveckling och avslöja nya inom bageri, konditori och choklad.

Dessutom stöds all data vi samlar in av vårt globala nätverk för att hitta trender, omfattande sensorisk forskning och unika partnerskap med forskare, smakhus och universitet.

Play video

Hur hjälper detta ditt företag?

För att skapa de bästa färdigbakade varorna och förutse vad som kommer härnäst behöver du känna till din konsuments behov och förväntningar. Taste Tomorrow är världens största konsumentundersökning inom bageri, konditori och choklad som genomförs i 40 länder för att samla in data från över 17 000 konsumenter. Genom djupgående insikter i globala och lokala konsumentbeteenden, attityder och val, erbjuder denna oberoende studie utförd för Puratos ett steg in i framtiden, spårar utvecklingen av trender och avslöjar nya. Resultaten? Färska insikter om hälsa, bekvämlighet, upplevelse, digitalt och mer för att stimulera innovation inom bageri-, konditori- och chokladsektorerna.

Vad är hett 2023?

De hetaste bageritrenderna för 2023

Konsumenter kräver färskhet, uppskattar hantverk och fortsätter att söka tröst från traditionella autentiska recept.

De hetaste konditoritrenderna för 2023

Konsumenterna jagar ren tradition, klassiker med en twist och tillåtande njutning.

De hetaste chokladtrenderna för 2023

Konsumenter kräver mer av choklad än bara sötma. Transparens och medveten konsumtion är en av de tre främsta trenderna.

Håll kontakten med dina kunder

Vill du ha de senaste insikterna om hälsa, bekvämlighet, upplevelse, digitalt med mera för att stimulera innovation inom bageri, konditori och choklad? Eller vill du ha mer information om vår globala konsumentundersökning?

Vi hjälper dig gärna! Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Senaste Trenderna

Framtidens Patisserie: Hur AI Revolutionerar Branschen

Framtidens Patisserie: Hur AI Revolutionerar Branschen

Utforska hur AI förändrar spelet för konditorer och hur våra kunder kan utnyttja dessa innovationer för att ligga steget före konkurrensen och skapa verkligt anmärkningsvärda livsmedelsprodukter.

Minska fett i rika bröd samtidigt som smaken bevaras

Minska fett i rika bröd samtidigt som smaken bevaras

Fetter är en viktig pelare för fantastiskt bröd. De skapar mjukhet, förbättrar smaken och förlänger hållbarheten. Men alla fetter är inte lika. Medan vissa fetter ger energi och stödjer viktiga kroppsfunktioner, kan andra (särskilt mättade fetter) vara skadliga när de konsumeras i överflöd.

Hur man gör perfekta cheesecakes i industriell skala

Hur man gör perfekta cheesecakes i industriell skala

Skapa den perfekta cheesecaken utan vattenbad, komplexa produktionsprocedurer eller specialiserad utrustning.

Vårda jorden idag för bättre bröd imorgon

Vårda jorden idag för bättre bröd imorgon

Upptäck hur Puratos vårdar jordhälsan genom regenerativt jordbruk för att hjälpa bageriproducenter att skapa hållbart och utsökt bröd för konsumenter. Lär dig om våra partnerskap med bönder och innovativa surdegsprodukter gjorda av ansvarsfullt anskaffade ingredienser.

Varje konditoriskapelse har en historia att berätta.

Varje konditoriskapelse har en historia att berätta.

Att återuppfinna konditorikonsten börjar med en klassisk konditoriprodukt som är älskad och uppskattad någonstans i världen. Denna klassiker blir sedan basen för återuppfinning på olika sätt: kreativt; med större fokus på hälsa och välbefinnande; och mer hållbart.

Glad tarm, hälsosam du.

Komplexiteten av en magkänsla

En glad tarm är nyckeln till att må bra! Visste du att den mänskliga tarmmikrobiomen rymmer över 100 biljoner mikroorganismer? Och alla dessa behöver hållas glada.