(Hälso)medveten konsumtion, växtbaserad, hantverk,... konsumentbeteende utvecklas ständigt.
Det är därför vi för över 10 år sedan utvecklade vårt eget konsumentforskningsinitiativ som heter Taste Tomorrow. Vi spårar lokala och globala konsumentbeteenden, attityder och val, med hjälp av en kombination av intervjuer och semantisk AI-teknik. Detta gör att vi kan hålla koll på trendernas utveckling och avslöja nya inom bageri, konditori och choklad.
Dessutom stöds all data vi samlar in av vårt globala nätverk för att hitta trender, omfattande sensorisk forskning och unika partnerskap med forskare, smakhus och universitet.
För att skapa de bästa färdigbakade varorna och förutse vad som kommer härnäst behöver du känna till din konsuments behov och förväntningar. Taste Tomorrow är världens största konsumentundersökning inom bageri, konditori och choklad som genomförs i 40 länder för att samla in data från över 17 000 konsumenter. Genom djupgående insikter i globala och lokala konsumentbeteenden, attityder och val, erbjuder denna oberoende studie utförd för Puratos ett steg in i framtiden, spårar utvecklingen av trender och avslöjar nya. Resultaten? Färska insikter om hälsa, bekvämlighet, upplevelse, digitalt och mer för att stimulera innovation inom bageri-, konditori- och chokladsektorerna.
Konsumenter kräver färskhet, uppskattar hantverk och fortsätter att söka tröst från traditionella autentiska recept.
Konsumenterna jagar ren tradition, klassiker med en twist och tillåtande njutning.
Konsumenter kräver mer av choklad än bara sötma. Transparens och medveten konsumtion är en av de tre främsta trenderna.
Vill du ha de senaste insikterna om hälsa, bekvämlighet, upplevelse, digitalt med mera för att stimulera innovation inom bageri, konditori och choklad? Eller vill du ha mer information om vår globala konsumentundersökning?
Vi hjälper dig gärna! Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort.
Utforska hur AI förändrar spelet för konditorer och hur våra kunder kan utnyttja dessa innovationer för att ligga steget före konkurrensen och skapa verkligt anmärkningsvärda livsmedelsprodukter.
Fetter är en viktig pelare för fantastiskt bröd. De skapar mjukhet, förbättrar smaken och förlänger hållbarheten. Men alla fetter är inte lika. Medan vissa fetter ger energi och stödjer viktiga kroppsfunktioner, kan andra (särskilt mättade fetter) vara skadliga när de konsumeras i överflöd.
Skapa den perfekta cheesecaken utan vattenbad, komplexa produktionsprocedurer eller specialiserad utrustning.
Upptäck hur Puratos vårdar jordhälsan genom regenerativt jordbruk för att hjälpa bageriproducenter att skapa hållbart och utsökt bröd för konsumenter. Lär dig om våra partnerskap med bönder och innovativa surdegsprodukter gjorda av ansvarsfullt anskaffade ingredienser.
Att återuppfinna konditorikonsten börjar med en klassisk konditoriprodukt som är älskad och uppskattad någonstans i världen. Denna klassiker blir sedan basen för återuppfinning på olika sätt: kreativt; med större fokus på hälsa och välbefinnande; och mer hållbart.
En glad tarm är nyckeln till att må bra! Visste du att den mänskliga tarmmikrobiomen rymmer över 100 biljoner mikroorganismer? Och alla dessa behöver hållas glada.