Glad tarm, hälsosam du.

Komplexiteten av en magkänsla

En glad tarm är nyckeln till att må bra! Visste du att den mänskliga tarmmikrobiomen rymmer över 100 biljoner mikroorganismer? Och alla dessa behöver hållas glada. Hur? Genom balans. De älskar detta! De trivs i en miljö med en hög mångfald av hundratals olika arter och en adekvat balans mellan "goda" och "dåliga" bakterier.

Det är ingen överraskning att denna rikedom av liv inuti kroppen är avgörande för fysisk och mental välbefinnande. Och det är hemvisten för 70% av ditt immunsystem. Därför är tarmhälsa i allas intresse, inte bara för personer med matsmältningsproblem. Denna ökande medvetenhet skapar en växande efterfrågan på prisvärd och god mat som är bra för människans tarm. Låt oss ta reda på hur vi kan möta denna konsumentefterfrågan.

Tarmmat, gott humör

Vi påverkar vår hälsa genom vad vi äter. Särskilt om det påverkar vår tarm positivt. Probiotika, som finns i yoghurt och andra fermenterade mjölkprodukter, kan till exempel göra just det. De tillför goda bakterier till människans tarmmikrobiom. Bröd kan spela en annan roll, en prebiotisk sådan. Dess fibrer matar de goda bakterier som redan finns i tarmen, hjälper dem att frodas och sprider en våg av välbefinnande genom kropp och sinne.

Konsten att baka med vetenskapen om tarmhälsa

Det är lätt att förstå varför brödets konst har varit i centrum av våra liv i 250 generationer. Det är rotat i vår dagliga rutin och gör det till det naturliga valet för en tarmvänlig kost. Bröd handlar om den glädjefyllda kombinationen av doft, kornig godhet och smaken av färsk smula. Fanbasen är enorm tack vare dess rikedom av texturer och traditioner. Föreställ dig nu, vad om det älskade brödet kunde vara den dagliga näringen som människans tarm behöver? Även om bröd är rotat i enkelhet, är bakning av Happy Gut-bröd en konst att bemästra och en vetenskap att förfina. Med vår över 100 års expertis inom bageriprodukter på Puratos slutar vi aldrig att utforska, tänka och upptäcka nya sätt att få ut det mesta av ingredienser som är så älskade av konsumenter: från de godaste fibrerna till våra nya Happy Gut-surdegsingredienser. Det är dags att ge bagare en röst i dialogen om tarmhälsa, när smak och hälsa går hand i hand.

Puravita brödinnovationer

Det bröd som en bagare bakade för tusentals år sedan över öppen eld och den limpa som just kom ut ur din lokala bagares ugn är ganska olika, men de delar samma gener: Spannmål. Och vi har lärt oss att få ut det mesta av dessa, inspirerade av generationerna före oss. Och våra senaste lösningar går ännu längre; de gör det möjligt för dig att baka bröd med fördelar för tarmhälsan.

Puravita Fibre +

Denna kompletta mix möjliggör bakning av hälsosamt bröd med högt fiberinnehåll. Puravita Fibre + innehåller en naturlig prebiotisk fiber som bidrar till normal tarmfunktion. Endast två skivor av detta utsökta bröd ger en fjärdedel av det rekommenderade dagliga intaget av denna prebiotiska fiber, vilket hjälper dig att få en glad tarm.

Puravita Break

Letar du efter att ge dina hälsosamma snacks en extra kick? Puravita Break går ett steg längre och möjliggör bakning av naturliga mjuka brödbarer med en tarmhälsofördel. Barerna är rika på protein och fiber och fulla av spannmål och frukt. Den smakrika baren med sin mjuka textur kan ätas som den är och är lätt att äta, vilket gör den till det perfekta hälsosamma mellanmålet på språng.

Lita på vår hundraåriga erfarenhet inom bageribranschen för att erbjuda dig lösningar för att baka de godaste bröden med fördelar för tarmhälsan. Lås upp denna superkraft hos Puravita-bröd idag medan vi utforskar den framtida potentialen. För vår tarmhälsas skull!

Intresserad av Happy Gut-produktlösningar? Kontakta din lokala försäljningsrepresentant

Bli inspirerad