Muffinsen, i sina olika varianter, är ett populärt mellanmål över hela världen. En tät men mjuk och saftig konsistens med en söt smak, vilket gör den till ett perfekt mellanmål för alla tillfällen.
Följ med oss när vi utforskar de olika variationer som inspirerats av muffinsen. Från den tidlösa klassikern, idealisk för eftermiddagsteer och mellanmål på språng, till innovativa alternativ som ligger i linje med konsumenttrender, firar vi den kulinariska konsten i denna älskade godsak.
På Puratos tror vi på traditionens betydelse och den roll den spelar inom konditorikonsten. Vi är engagerade i att förse våra partners med ingredienser av högsta kvalitet och innovativa lösningar för att hjälpa dem att utmärka sig i sitt hantverk.
Vårt fokus på kvalitet och innovation har gjort oss till en pålitlig partner för företag som vill höja sina muffin-erbjudanden. Vi erbjuder ett sortiment av produkter som kan förbättra smaken, konsistensen och presentationen av dina muffins, vilket säkerställer att varje muffin du skapar är lika härlig och minnesvärd som tillfället den är gjord för.
Visste du att muffins, som nu är en rik och smakrik godsak, ursprungligen gjordes med överblivet bröd, kexdeg och potatis som en maträtt för de mindre bemedlade?
Muffinsen går tillbaka till tidigt 1000-tal i Wales, men blev med tiden populär och blev den klassiska följeslagaren till eftermiddagsteet.
Det var först på 1800-talet som receptet på muffins korsade Atlanten till Nordamerika och utvecklades till den amerikanska muffinsen. Dessa görs vanligtvis med bakpulver, till skillnad från sina engelska motsvarigheter.
Nuförtiden finns det många olika regionala varianter, som blåbärsmuffinsen i Minnesota och äppelmuffinsen i New York. Vilken variant tänker du utforska?