Cheesecake är en populär godsak över hela världen. Det finns flera varianter, såsom New York Cheesecake, no-bake Cheesecake och Classic Cheesecake. En rik och krämig smak med en lätt syrlig och söt ton. Texturen är slät och tät. Men varför stanna där?
På Puratos är vi orubbliga i vårt engagemang för excellens som en ledande leverantör av ingredienser och lösningar för konditori. Med ett orubbligt fokus på kvalitet och innovation är vi de betrodda partnerna för företag som vill höja sina Cheesecake-erbjudanden.
Följ med oss när vi utforskar de olika variationer som Cheesecake inspirerar till – från det klassiska receptet som erövrade världen till kreativa, hälsosammare och mer hållbara nytolkningar som svarar på de senaste konsumenttrenderna.
Visste du att cheesecake är den äldsta pajen i världen som vi fortfarande njuter av idag? Enligt traditionen serverades en vit cheesecake med honung redan till atleterna under firandet av de första olympiska spelen år 776 f.Kr. Men den version vi känner till idag skapades ursprungligen år 1545 med en fransk ost som bas för fyllningen.
År 1872 försökte en mjölkbonde från Chester, New York, att reproducera denna franska ost, men det gick inte som förväntat. Hans resultat skulle senare bli känt som färskost och förändrade cheesecake för alltid.
De flesta källor är överens om att det var Arnold Reuben, ägare av Reuben’s Restaurant and Delicatessen, som krediteras för att ha skapat den New York-cheesecake vi känner till idag på 1920-talet.
Nu erkänd som en av Amerikas favoritsötsaker, har den 30 juli valts som datum för den årliga firandet av National Cheesecake Day i USA.