1 av 2 konsumenter kontrollerar näringsvärden eller hälsopåståenden på förpackningar av bakverk." – Taste Tomorrow
alanserad näring är avgörande. När de njuts med måtta kan alla livsmedel, även tillfälliga njutningar, passa in i en balanserad kost och stödja långsiktig kosthållning. Även om det inte finns en universell hälsosam kost, uppmuntrar Världshälsoorganisationens riktlinjer att minska socker, fett och salt, och öka frukt, grönsaker, kostfiber och fullkorn. Puratos följer dessa principer när vi utvecklar innovativa ingredienser som optimerar näringen.
Sockerreduktion Socker är den främsta ingrediensen som konsumenter vill minska. Förutom att ge sötma är det en mycket funktionell ingrediens, särskilt i konditori och choklad. Därför erbjuder vi en rad lättanvända lösningar som ger antingen fullständig eller delvis sockerersättning. Tveka inte att kontakta våra team för att diskutera dina specifika behov.
Fettreduktion I linje med Världshälsoorganisationens riktlinjer strävar vi efter att förbättra näringsvärdet på dina produkter genom att minska mängden dåliga fetter (som mättade fettsyror) och ersätta dem med hälsosammare alternativ. Vi erbjuder också fettreducerade fyllningar och söta bakverksblandningar, vilket optimerar dina produkters smak och näring.
Saltreduktion Eftersom bröd ofta är rikt på salt har vi utvecklat innovativa lösningar för att minska dess innehåll i bakverk. Med våra lösningar kan du hjälpa konsumenter att uppnå Världshälsoorganisationens rekommenderade intag av 5 g salt/dag, vilket främjar bättre hälsa utan att kompromissa med smaken.
Det börjar med spannmålen!
Vår Taste Tomorrow-data bekräftar att konsumenter uppfattar spannmål och frön som både hälsosamma och goda. Och det stämmer: fullkorn är byggstenarna för näringsrika basvaror och ett gott sätt att öka fiberintaget, enligt Världshälsoorganisationens rekommendationer. Våra fullkorn och frön gör mer än att öka fiberinnehållet; de förenar århundraden av bakningskunskap med dagens innovativa metoder.
Mer frukt, mindre av det andra
Under de senaste åren har frukt blivit en av världens mest populära smaker. Vi strävar efter att öka fruktinnehållet i våra fruktfyllningar där det är möjligt. Att använda Puratos fruktfyllningar i dina skapelser är ett gott och kreativt sätt att minska tillsatt socker, fett och kalorier per 100 g produkt.
Näringsmässiga fördelar
På dagens marknad är det allt viktigare att produkter erbjuder ytterligare näringsmässiga fördelar. Vi har utvecklat ingredienser som kan hjälpa till att skapa produkter med högt protein- eller fiberinnehåll. Dessa ingredienser förbättrar inte bara den näringsmässiga balansen i dina produkter utan förbättrar också deras smak och konsistens.
Enligt Taste Tomorrow söker 62 % av konsumenterna hälsosammare alternativ för att tillfredsställa sina begär. Att erbjuda balanserade sötsaker är viktigt och hjälper konsumenterna att njuta av sina favoriter utan att kompromissa med sin hälsa. Innova Insights rapporterar att nästan 80 % av konsumenterna tar ett proaktivt förhållningssätt till sina kostvanor, där 28 % strävar efter att minska socker och 21 % att minska fett.
Vi vill spela en proaktiv roll för att erbjuda fler nyttiga näringsämnen på marknaden. Därför integrerar vi näringsämnen i allt vi gör.
Discover our commitment to clean label solutions, offering natural, transparent, and additive-free ingredients for healthier choices.