Fiber bubble bar

Fiber är ett viktigt näringsämne som spelar en avgörande roll för att upprätthålla en hälsosam kost. Faktum är att det är ett superhjältenäringsämne som är välkänt för sin förmåga att reglera matsmältningen, sänka kolesterolnivåerna, kontrollera blodsockernivåerna och mycket mer! Visste du att mörk choklad är en utmärkt källa till fiber? Genom att kombinera mörk choklad med 73 % kakao och sockerreducerad mjölkchoklad skapade vi ett utsökt recept på en chokladbubbelbar med högt fiberinnehåll. 100 g av denna chokladkaka innehåller 17 g fiber och endast 26 g socker, vilket är 36 % mindre än en vanlig chokladkaka. Låt dig inspireras och hjälp dina konsumenter att nå det dagliga rekommenderade fiberintaget.

Ingredienser

Arbetssätt

Smält Belcolade Selection Lait Cacao-Trace Sugar Reduced till 45°C tillsammans med Patisfrance Pralirex Noisette, Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter och olja. Temperera denna blandning till 31°C och häll i en espuma sifon. Häll i en form (bar) som är tunt formad med Belcolade Selection Noir Pur Amer 73. Låt kristallisera i 12 timmar vid en temperatur på 16-18°C, med en luftfuktighet under 60%. Stäng formarna med tempererad Belcolade Selection Noir Pur Amer 73.

Discover Nutrition info

556.61Kcal
Energy

2328.85Kj
Energy

40.65g
Fat

21.80g
Saturates

30.63g
Carbohydrates

25.76g
Sugars

*

Discover

Related recipes