Den klassiska croissanten

Den halvmåneformade bakelsen, även om den vanligtvis förknippas med det franska köket, tros ha sitt ursprung på 1600-talet i Wien, för att fira nederlaget av det Osmanska riket under belägringen av Wien 1683.

Enligt legenden skapade bagare i Wien, inspirerade av formen på de osmanska flaggorna, en bakelse som liknade halvmånen som en symbol för seger.

Ursprungligen kallad 'kipferl' på 1200-talet, vilket betyder halvmåne på tyska, gjordes bakverken med en rik, smörig deg liknande den som används i moderna croissanter. I början av 1800-talet introducerade den österrikiske bagaren August Zang croissanten i Frankrike. Zang öppnade ett wienskt bageri i Paris 1838, där han sålde kipferl, som snart anpassades och döptes om till 'croissanter' av fransmännen.

Upptäck

Våra croissant recept

Crownies - Croissant & Brownie Hybrid Recipe

Crownies - Croissant & Brownie Hybrid Recipe

Recipe of Crownies, an innovative hybrid between croissant and brownie

Cookies & Cream Croissant

Cookies & Cream Croissant

Recipe of Cookies & Cream Croissant

Paris Brest Pistache Croissant

Paris Brest Pistache Croissant

Recipe for a hybrid of Paris Brest and Croissant with pistachio

Höj den klassiska croissanten

Med tiden förbättrade franska bagare croissantreceptet och skapade ett lättare, flagnande bakverk genom att använda mer smör och förfina lamineringsprocessen.

Medan den klassiska croissanten förblir en favorit runt om i världen, blir nytolkningar alltmer populära med variationer som hybridcroissanten och kakan, 'crookie', och blandningen mellan croissanter och donuts, 'cronut'.

Puratos lösningar kan hjälpa till att ge konsekventa resultat gång på gång, oavsett omgivande miljö. Bekämpa höga arbetstemperaturer genom att använda Mimetic, vårt alternativ till smör och margarin.

Varför inte fylla dina croissanter med våra fruktfyllningar eller gräddfyllningar?

Vår

Bageri lösning

Bakhjälpmedel

Bakhjälpmedel

Bakhjälpmedel är en viktig produkt för bageriindustrin. Puratos har det största forskningsteamet som skapar sina egna emulgeringsmedel och sin unika enzymteknik.

Surdeg

Surdeg

Med Puratos ledande surdegsprodukter kan du enkelt och snabbt tillverka färska, välsmakande och högkvalitativa brödprodukter.

Bageriblandningar

Bageriblandningar

Bageriblandningar och brödblandningar är viktiga produkter för professionella bagare och bidrar till att säkerställa kvalitet, användarvänlighet och kostnadseffektivitet.

Margariner och specialfetter

Margariner och specialfetter

Margariner och fetter är viktiga ingredienser i alla recept för bagerier och konditorier och utgör lager för alla viennoisserie- och smördegsprodukter.

Emulgeringsmedel

Emulgeringsmedel

Emulgeringsmedel bidrar till att förbättra färskheten och den allmänna kvaliteten på bageri- och konditoriprodukter.

Fyllningar

Fyllningar

Upptäck Puratos fruktfyllningar samt populära chokladfyllningar och nöt- och gräddfyllningar som passar dina applikationer och processer.

Glasyrer

Glasyrer

Glasyrer och dekorationer är viktiga för att differentiera bageri- och konditoriprodukter och för att omvandla intresse till affärer.

Alternativ till äggstrykning

Alternativ till äggstrykning

Våra äggstrykningsalternativ är UHT-behandlade och kan förvaras i rumstemperatur.

Discover our

Ingredients for bakery creations

Brioche

Brioche

Discover the perfect taste and texture of brioche with Puratos ingredients. From classic French brioche to healthier twists, create indulgent recipes with Puraslim, Soft’r Melting, and more!

Panettone

Panettone

Discover the Art of Panettone: Elevate Your Creations with Puratos Ingredients. Customizable, Authentic, and Delicious!

Bröd med fullkorn och frön

Bröd med fullkorn och frön

Upptäck den hälsosamma godheten i fullkorn och frön. Förhöj dina bröd med våra näringsrika och hållbara alternativ!