Brioche, ett rikt, mjukt och lätt sött bakverk, har sitt ursprung i Normandie, Frankrike. Termen "Brioche" kommer från det gamla franska ordet "brier", vilket betyder "att krossa degen". Under århundradena har brioche överskridit regionala gränser och spridit sig till olika regioner över hela Frankrike, vilket har resulterat i över 30 distinkta variationer, var och en med sin unika lokala prägel. Några kända franska klassiker är Brioche Parisienne, Brioche Nanterre, Brioche De Metz, Brioche Vendéenne, ... Under de senaste åren har brioche utvecklats till ett världsomspännande fenomen, med över 1 000 nya briocheprodukter lanserade i mer än 60 länder.
Brioche avnjuts traditionellt antingen som en del av frukosten eller som en dessert, ofta tillsammans med kaffe, te eller varm choklad. Dess mångsidighet gör dock att den kan avnjutas när som helst på dagen, beroende på individuella preferenser och kulturella seder.
Brioche är oändligt mångsidig och erbjuder ett omfattande utbud av lyxiga variationer, från klassiska gräddfyllningar och choklad till mer äventyrliga tillsatser som matcha. Höj dina brioche-skapelser med vårt premiumutbud av erbjudanden, inklusive spannmål och frön, frukt, grädde, choklad och nötfyllningar, samt lyxig Belcolade-choklad.
Discover Puratos’ Chocolate Brioche recipe: a blend of fine ingredients for a rich, indulgent taste. Perfect for bakers seeking quality
Discover the perfect blend of taste and health with our Mango Brioche recipe, featuring Intens, Sapore, and Easy Soft’r for a delightful treat.
Discover the secret to perfect Brioche Chinois with our step-by-step recipe, featuring Intens Sapore, Mimetic, and Belcolade chips. Bake now!
Discover the traditional Brioche de Saint Genix recipe with a modern twist. Perfect blend of flavors and textures for a delightful treat.
Discover the secret to perfect Brioche Bragel with our step-by-step recipe, featuring Softgrain, Mimetic, and Sapore flavors for a heavenly taste.
Discover the exquisite Brioche de Parisienne recipe by Puratos. A perfect blend of tradition and innovation, crafted for bakers worldwide.
För dem som söker konsekvent excellens i sina brioche-skapelser, säkerställer vårt sortiment av bagerimixer, förbättringsmedel och surdeg bestående färskhet, felfri volym, textur och smak, tack vare vårt innovativa sortiment av produkter som Tegral/Easy Brioche och Sapore.
För att upprätthålla den autentiska smaken och texturen samtidigt som du hanterar kostnaderna, överväg att använda Puratos ingredienser som Intens Egg Replacer och Intens Gluten Replacer samt Intens Soft & Fine. Minska dessutom fettinnehållet i dina recept med Intens Puraslim, vilket skapar hälsosammare men ändå läckra briocheprodukter.
Oavsett om du vill behålla färskheten i 5-7 dagar eller några månader, kan vår Soft'r Melting hjälpa dig att skapa en perfekt smältande textur samtidigt som du bibehåller färskheten i dina briocher.
Bakhjälpmedel är en viktig produkt för bageriindustrin. Puratos har det största forskningsteamet som skapar sina egna emulgeringsmedel och sin unika enzymteknik.
Bageriblandningar och brödblandningar är viktiga produkter för professionella bagare och bidrar till att säkerställa kvalitet, användarvänlighet och kostnadseffektivitet.
Margariner och fetter är viktiga ingredienser i alla recept för bagerier och konditorier och utgör lager för alla viennoisserie- och smördegsprodukter.
Emulgeringsmedel bidrar till att förbättra färskheten och den allmänna kvaliteten på bageri- och konditoriprodukter.
Upptäck Puratos fruktfyllningar samt populära chokladfyllningar och nöt- och gräddfyllningar som passar dina applikationer och processer.
Våra äggstrykningsalternativ är UHT-behandlade och kan förvaras i rumstemperatur.
Upptäck den hälsosamma godheten i fullkorn och frön. Förhöj dina bröd med våra näringsrika och hållbara alternativ!