Gör skillnad för människors och planetens hälsa.

“75 % av konsumenterna globalt är intresserade av mat som förbättrar deras tarmhälsa" – Taste Tomorrow

Det som började som en gräsrotsrörelse mot djurplågeri har utvecklats till en matrevolution. Denna förändring handlar inte bara om att undvika animaliska produkter utan också om att omfamna olika matval och erkänna deras miljöpåverkan. Konsumenter söker nu alternativ som är bra både för dem och för planeten, och ändrar sina preferenser till växtbaserade alternativ.

Forskning visar att växtbaserade livsmedel generellt innehåller färre kalorier, mindre mättat fett och lägre kolesterol, samtidigt som de är rikare på fiber jämfört med sina animaliska motsvarigheter. Därför är konsumtion av växtbaserade alternativ ett hälsosamt steg mot en balanserad och varierad kost.


 

Ökningen av växtbaserade livsmedel.

Enligt Innova Market Insights är det växtbaserade segmentet ett av de snabbast växande inom livsmedelsindustrin, med aktuella statistik som stödjer detta:

  • Lanseringar av bakverk och sötsaker ökade med 61 % år för år.
  • Bakningsingredienser och mixar ökade med 60 %.
  • Kakor och kex ökade med 43 %.

Puratos leder vägen inom växtbaserad innovation.

På Puratos är vi dedikerade till att utveckla växtbaserade alternativ till ägg, mejeriprodukter och smör, utan att kompromissa med smak, textur, funktionalitet eller säkerhet.

Vi är engagerade i:

  • 100 % borttagning av animaliska ingredienser i vårt växtbaserade sortiment.
  • Skapa växtbaserade lösningar som är så näringsrika som möjligt.
  • Säkerställa att våra produkter är så rena som möjligt.

Vi erbjuder också ett brett utbud av naturligt växtbaserade lösningar, inklusive brödmixar, förbättringsmedel, surdegar, specialkorn, specialfetter, glasyrer, fruktfyllningar och mörk choklad.

Vi fokuserar på att förbättra de näringsmässiga profilerna hos våra växtbaserade ingredienser och införa dem i kreativa recept som balanserar smak och hälsa.

Gå växtbaserat med Puratos.

Med vårt växtbaserade produktsortiment strävar vi efter att ge dig inspiration, överlägsen smak och textur, och den ultimata glädjen av att göra något bra. Så att du kan ta hand om dig själv, dina konsumenter och vår planet.

Våra växtbaserade lösningar.

INSPIRATION

Växtbaserade recept

Konsumentinsikter

Konsumentinsikter

Enligt Taste Tomorrow är motivationen att äta växtbaserat tvåfaldig. Det uppfattas som hälsosamt och bra för miljön:

  • 70 % av konsumenterna håller med om att en växtbaserad kost har en positiv inverkan på miljön.
  • 58 % håller med om att en växtbaserad kost är hälsosammare än en animalisk kost.

Relaterade artiklar om växtbaserat

Hälsa och välbefinnande

Vi strävar efter att erbjuda de mest näringsrika produkterna som möjligt, utan att kompromissa med smak, textur, kvalitet eller säkerhet.

Näringsbalans

Upptäck våra balanserade näringslösningar. Minska socker, fett och salt samtidigt som du förbättrar smaken med våra innovativa ingredienser.

REFERENSER:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food